Ecuador

De reis door Ecuador

Wilt u een onvergetelijke vakantie? Wilt u nieuwe culturen en lokale gerechten ontdekken? Ecuador heeft u dan alles te bieden: indianen, het Amazone regenwoud, de mooiste stranden ter wereld, de prachtige stad Quito hoog in het Andes gebergte, de Galapagos Eilanden, vulkanen en meer fantastische reiservaringen.

Alles wat u zoekt kunt u in Ecuador vinden. Bij de Regio Boekhandel vindt u ook verschillende passende reisgidsen voor Ecuador. Ecuador is ongeveer 5 keer groter dan Nederland, maar ontzettend divers. Er is dus voor ieder wat wils. Ecuador wordt ook wel het land van de 4 werelden genoemd. Waarom? Dat leg ik u graag hier uit.

Ecuador: het land van de 4 werelden

Ondanks dat Ecuador niet een geweldig groot land is, heeft het ontzettend veel diversiteit. Dit maakt het land adembenemend en fantastisch voor een rondreis. Tijdens deze rondreis kunt u van alle 4 de werelden die het land rijk is proeven.

Amazonewoud

Het eerste gebied in Ecuador ligt in het oosten van het land. Ecuador deelt een deel van de Amazone met andere buurlanden. De diversiteit in flora en fauna in het Ecuadoriaanse gedeelte is erg groot. In de Ecuadoriaanse Amazone wonen nog indianenstammen die nog nooit contact hebben gehad met de westerse beschaving. Grote delen zijn onbegaanbaar.

Andesgebergte

Over de gehele lengte van Ecuador ligt het Andesgebergte. De Andes loopt door geheel Zuid-Amerika. Ook in Ecuador zijn er verschillende hoge bergtoppen en vulkanen te vinden. De hoogste berg van Ecuador, de vulkaan Chimborazo, ligt bovendien het verst verwijderd van het middelpunt van de aarde.

Het Andesgebergte wordt bewoond door verschillende stammen en bevolkingsgroepen. De Quechua is de grootste. Zij hebben nog hun eigen taal, cultuur, tradities en gebruiken. Het Andesgebergte is een magische plek vol met historie en cultuur die overal zichtbaar is. CBD olie kopen

Bezoek de stad Quito, wat een hoofdstad was van de Inca’s. Ga naar de lokale indianenmarkt in de buurt van Quito. Bezoek Baños, midden in het Andesgebergte. Ga door naar Incapirca, wat een eeuwenoude ruïne is van een stad van de inca’s en cañari’s. De stad Cuenca is ook prachtig en een combinatie tussen lokale gebruiken en de invloeden van de Spaanse overheersing.

Kustgebied

Het kustgebied is ook prachtig. De hooglanden van Ecuador hebben een coole temperatuur van rond de 20 graden Celsius heel het jaar door. In het kustgebied is het juist tropisch warm met een hoge luchtvochtigheid. Hier is te voelen dat de evenaar door het land loopt. In het zuiden ligt de stad Guayaquil, want de havenstad is, de grootste stad van het land en het economisch centrum van Ecuador. Vanaf hier is het gemakkelijk om per auto de reis te vervolgen langs de kust.

Galapagos Eilanden

De Galapagos zijn bekend van de boeken van Darwin. Hier zijn op de dag van vandaag diersoorten aanwezig die nergens anders op de wereld leven. Zoals reuze schildpadden en een vogelsoort met prachtige blauwe poten.

Een rondreis door Ecuador is een reis voor avontuur, cultuur, bergen, de mooiste stranden, kokosnoten en eeuwenoude tradities. Het is een onvergetelijke reis vol met hoogtepunten. Kom bij ons langs om een reisgids te kopen die aansluit bij de reis die u in gedachte heeft.

We hebben ook een stuk geschreven over een langere tijd in het buitenland verblijven. Klik hier voor meer informatie.